Erikoiskurssit
Täältä löydät PADI Specialty-kurssien kuvaukset ja hinnat. Kaikki hinnat sisältävät kurssimateriaalin, sukellukset sekä kouluttajan palvelut. Varusteet, kuljetukset sukelluspaikoille sekä mahdolliset lääkärintarkastukset eivät kuulu hintaan. Kursseista suuri osa alkaa sovittaessa. 

Teoriakurssit:

Kuva: Markku Rintala

PADI Emergency First Responder

Ensiapukurssi 160€

Kattavalla ensiapukurssillamme opit toimimaan niin sukellukseen liittyvissä kuin liittymättömissäkin hätätilanteissa. Opit elvyttämään, antamaan ensiapua haavoittuneelle ja saat tietoa myrkyllisistä vedenelävistä. Kurssi järjestetään usein yhtenä tai kahtena teoriakertana.

Kuva: Markku Rintala

PADI Oxygen Provider

Hapenantokurssi 100€

Lähes kaikissa sukellukseen liittyvissä onnettomuuksissa uhrille annetaan ensiapuna puhdasta happea. Hapen anto täytyy kuitenkin osata tehdä oikein, ja siksi siihen tarvitaan erillinen lupa, jonka saat tämän kurssin käytyäsi. Suosittelemme hapenantokurssin käymistä yhdessä ensiapukurssin kanssa.

Kuva: Markku Rintala

PADI Enriched Air Nitrox

Nitrox-kurssi 140€

Nitrox-kurssin käytyäsi saat oikeuden käyttää sukelluksella rikastettua ilmaa 40% happimäärään saakka. Tällä kurssilla teorian lisäksi opimme analysoimaan hengityskaasuja. Nitrox antaa sinulle enemmän pohja-aikaa ja lisää myös yleistä turvallisuutta sukelluksillasi, sillä typpeä kertyy elimistöösi vähemmän.

Nitrox-kurssi järjestetään usein yhtenä teoriakertana.

Kuva: Markku Rintala

PADI Equipment Specialist

Varustekurssi 150€

Vuosihuollot tulee aina teettää osaavalla ammattilaisella, mutta omista varusteista on tärkeää osata pitää hyvää huolta. Tällä kurssilla tutustumme sukellusvarusteiden mekaniikkaan ja pienimuotoisiin korjaustöihin.

Sukelluksia sisältävät kurssit:

Kuva: Markku Rintala

PADI Rescue Diver

Pelastussukeltajakurssi 350€

Tämä kurssi on yksi vaativimmista virkistyssukelluskursseistamme, mutta myös yksi antoisimmista. Rescue Diver-kurssilla opit elävien pelastusdemonstraatioiden kautta, miten toimia sukeltajan stressi- ja hätätilanteissa. Rescue Diver-kurssi on myös pakollinen kurssi, jos aiot suorittaa PADI Divemaster-kurssin.

Pelastuskurssiin kuuluu teoriaosuus, allasharjoituksia sekä kolme avovesisukellusta.


Kuva: Jari Vitikkala

PADI Deep Diver

Syväsukelluskurssi 250€

Houkuttaako syvyys? Mitä syvemmälle sukellamme, sitä enemmän typen narkoottisuus vaikuttaa meihin. Syväsukelluskurssilla pääset sukeltamaan syvemmälle turvallisesti kouluttajasi valvonnan alla ja pitämään entistä paremmin huolta suoranousuajoista. Kurssin jälkeen olet luokitettu sukeltamaan 40m syvyyteen.

Syväsukelluskurssiin kuuluu teoriaosuus sekä kolme avovesisukellusta.

PADI Dry Suit Specialty

Kuivapukukurssi 210€

Kuivapuvun käyttö Suomessa ja muissa kylmien vesien maissa on lähes välttämätöntä, ja myös lämpimässä vedessä sukeltaessa on mukava pysyä kuivana. Kuivapuvun käyttö tulee kuitenkin opetella huolellisesti, sillä kyseessä on samalla ilmaa sisältävä tasapainotusväline. Kuivapukukurssilla käymme läpi erilaisia pukuvaihtoehtoja sekä niiden hoitoa ja käyttöä niin teoriassa kuin käytännössä.

Allasharjoitteiden ja teoriaosuuden jälkeen teemme kolme avovesisukellusta Tampereen lähikohteissa.

Kuva: Markku Rintala

PADI Night Diver

Yösukelluskurssi 230€

Monessa sukelluskohteessa vedenalainen elämä muuttuu täysin erilaiseksi auringon laskettua. Ympäröivä pimeys ja oman lampun valokeila tuovat sukellukseen uuden ulottuvuuden. Suomen vesissä näkyvyys on usein haastava, joten yösukelluskurssista on täällä hyötyä myös päivällä. Kurssilla tutustumme yösukeltamisen turvallisuuskäytäntöihin ja vedenalaiseen kommunikointiin pimeässä.

Kurssiin kuuluu teoriaosuus sekä kolme avovesisukellusta.

Kuva: Jari Vitikkala

PADI Wreck Diver

Hylkysukelluskurssi 250€

Sukelluskohteet ympäri maailmaa ovat täynnä upeita, historiallisia hylkyjä. Hylkysukelluskurssi on maailmanlaajuisesti yksi suosituimmista PADI Specialty-kursseista.

Tämä kurssi voidaan järjestää esimerkiksi Hangon hylyillä. Teoriaosuuden lisäksi kurssi sisältää kolme avovesisukellusta.

PADI Ice Diver

Jääsukelluskurssi 250€

Suomessa talvi on pitkä, mutta sinun ei tarvitse antaa sen estää sukeltamista! Jääsukelluskurssilla opimme tekemään avannon, erilaisia solmutekniikoita ja mikä tärkeintä sukeltamaan turvallisesti jään alla.

Kurssi sisältää teoriaosuuden sekä 4 avovesisukellusta, jotka toteutetaan usein viikonlopun aikana. Kursseja järjestetään jäätilanteen mukaan.

Kuva: Markku Rintala

PADI Sidemount Diver

Sidemountsukelluskurssi 260€

Sidemountkokeilu 100€

Haluatko virtaviivaisen varustesetin kahdennetulla hengitysjärjestelmällä? Selässä kannettaville säiliöille vaihtoehtona on sidemount, jossa säiliöt kiinnitetään sukeltajan kylkiin. Kurssilla keskitymme sidemount-varustekokoonpanon kokoamiseen ja säätämiseen sukeltajalle sopivaksi. Varusteilla sukeltamista ja sukellustaitoja harjoitellaan altaassa ja avovedessä.

PADI Digital Underwater Photographer

Vedenalaisen valokuvauksen kurssi 250€

Upean vedenalaisen maailman tallentaminen valokuviksi on mitä parhain tapa säilyttää muistot sukellusmatkoilta. Hyvien kuvien ottaminen veden alla on kuitenkin leijuessa haastavaa, ja tällä kurssilla opit tekniikat VA-kuvauksen hallitsemiseen! Käymme läpi myös erilaisia kamera-asetuksia. Suosittelemme kurssille omaa kameraa.

Kuva: Markku Rintala

 PADI Search & Recovery

Etsintä ja nosto 200€

Tällä kurssilla opit hyödyllisiä etsintä- ja nostotekniikoita esimerkiksi veneestä pudonneiden esineiden etsimiseen. Olosuhteista ja sukelluskohteesta riippuen on osattava valita, mitä etsintäkuviota käytetään ja miten suurempia esineitä nostetaan pintaan. Etsintä voi olla haasteellista varsinkin haastavassa näkyvyydessä, mutta myös todella hauskaa!

Kuva: Jari Vitikkala

PADI Peak Performance Buoyancy

Nosteenhallintakurssi 180€

Tämä kurssi keskittyy hiomaan nosteenhallintasi huippukuntoon! Sukeltamisestasi tulee helpompaa, mukavampaa ja rentouttavampaa, kun painotuksesi on määrältään ja laadultaan oikeanlainen ja käytät oikeanlaisia uintitekniikoita. Kurssin teoriaosuuden jälkeen teemme hengitys- ja ketteryysharjoitteita altaassa ja avovedessä.

Kuva: Jari Vitikkala

PADI Underwater Navigator

Vedenalaisen suunnistuksen kurssi 250€

Tällä kurssilla opit käyttämään kompassiasi tehokkaasti suomalaisissa järvivesissä ja kiinnittämään huomiota sijaintiisi veden alla paremmin. Kurssi sisältää teoriaosuuden sekä kolme avovesisukellusta.